Karify stelt voor: Coördinator wetenschappelijk onderzoek Sanne van den Berg

foto sanne van den berg Karify onderzoek

Sanne van den Berg is de nieuwe research coördinator bij Karify. De onderzoekster komt over van het Radboudumc waar zij zich sinds 2009 bezighield met eHealth ter ondersteuning van mensen met kanker. Als psycholoog heeft Sanne een klinische achtergrond in de Geriatrie. Haar motivatie haalt zij uit toegepast onderzoek waarin de vertaalslag van theorie naar zorgproduct gemaakt wordt. Dit blijkt ook uit haar promotieonderzoek dat zich richtte op de ontwikkeling en evaluatie van het online zelfhulpprogramma BREATH: Op Adem Na Borstkanker.

BREATH: Op adem na borstkanker

In het kader van de BREAst cancer ehealTH (BREATH) studie creëerde Sanne samen met patiënten, oncologieprofessionals, het Radboudumc en Karify de eerste evidence-based online zelfhulp voor vrouwen na borstkanker. Het eHealth programma zorgt voor bewezen sneller emotioneel herstel na borstkanker en is sinds 2014 voor alle vrouwen beschikbaar via www.opademnaborstkanker.nl

Karify & Onderzoek

Onderzoek zit in het dna van Karify en Sanne zal zich inzetten om dit meer zichtbaar te maken voor jullie. Ze gaat de tientallen onderzoeksprojecten coördineren die al lopen tussen onderzoekspartners en Karify. Daarnaast gaat ze hard aan de slag met het verder uitbreiden van Karify’s onderzoeksactiviteiten. Dat alles doet ze onder het motto:

“Geen onderzoek zonder praktijk en geen praktijk zonder onderzoek.”

Illustratie onderzoek helpt Karify groeien

Onderzoek is een van de fundamenten die Karify helpt om te groeien en beter te worden.

Sanne gaat de multidisciplinaire onderzoeksagenda opstellen die alle pijlers van Karify verbindt en informeert. Daarbij gaat ze de kennis van verschillende Karify disciplines gebruiken: psychologie, techniek en implementatie. Op het snijvlak van deze expertises bouwt Sanne verder aan het wetenschappelijke fundament van ons eHealth platform.

Meer lezen over het onderzoek van Sanne?
Download haar proefschrift of bekijk haar ResearchGate-pagina.