24 onmisbare e-health onderdelen

Toolbox

Ontdek de Karify Toolbox

Bij Karify vinden we dat behandelingen afgestemd moeten worden op de specifieke situatie van een cliënt. Daarom stellen we naast een ruim aanbod behandelmodules, ook een Toolbox beschikbaar. Deze Toolbox bevat minimodules en individuele opdrachten die bij meerdere klachten inzetbaar zijn.

Voor bestaande klanten is de Toolbox op te vragen bij Karify, het pakket wordt geïnstalleerd in uw Healthspace. Nog geen Karify-gebruiker en benieuwd naar de Toolbox? Sluit hier een gratis proefmaand op Karify af en vraag wanneer we contact met je opnemen naar de Toolbox.

De Toolbox wordt voortdurend uitgebreid en bevat momenteel de volgende modules:

1. Inzicht in je problemen: Welke problemen staan op de voorgrond, wat heeft je cliënt meegemaakt en wat wil hij bereiken?

2. Dagstructuur: Hoe deelt je cliënt zijn dagen in, wat kan er anders op dat gebied? Aandacht voor plezierige activiteiten en leefstijl.

3. Omgaan met stress: Je cliënt denkt na over veroorzakers, signalen, omgaan met, en het voorkomen of verminderen van stress.

4. Het G-schema (negatieve gedachten opsporen): Je cliënt leert dat gedachten voor een groot deel bepalen hoe hij zich voelt en gedraagt.

5. Negatieve gedachten uitdagen: Je cliënt staat stil bij zijn denkfouten en daagt zijn gedachten uit.

6. Vermijdingsgedrag: Je cliënt leert situaties die hij vermijdt te herkennen en oefent met deze tegemoet te treden.

7. Verander je slaapgedrag: Uw cliënt krijgt inzicht in zijn slaapproblemen, leert maatregelen te nemen en houdt zijn slaapgedrag bij.

8. Terugvalpreventieplan: Aandacht voor uitlokkers, vroege voortekenen en acties om hier mee om te gaan. Wat heeft je cliënt geleerd en wat heeft geholpen?

9. Sociaal netwerk: Je cliënt brengt zijn sociale netwerk in kaart, geeft aan of hij voldoende steun ervaart en denkt na over hoe hij zijn netwerk onderhoudt/versterkt.

10. Sociale vaardigheden: Aandacht voor assertiviteit, zoals nee zeggen en je mening uiten, en voor hoe je cliënt contact legt met andere mensen.

11. Piekeren: Je cliënt leert zich minder op de negatieve gevolgen van een probleem te richten en meer in oplossingen te denken.

12. Alcoholgebruik – Hoeveel drink ik?: Uitleg over (de risico’s van) een alcoholprobleem. Bijhouden alcoholdagboek.

13. Stemmingsmeter: Dagelijks in te vullen. Weergave in een grafiek.

14. Lastmeter: Dagelijks in te vullen. Weergave in een grafiek.

15. Activiteiten bijhouden: Je cliënt geeft per activiteit zijn stemming, spanning en vermoeidheid aan.

16. Dag planning: Hulpmiddel om de komende dag te structureren.

17. Weekplanning: Je cliënt beschrijft wat hij op twee zelfgekozen gebieden kan doen om te zorgen dat het beter met hem gaat.

18. Alcoholgebruik bijhouden: Eenvoudige registratie van alcoholgebruik.

19. Positief logboek: Je cliënt noteert dagelijks 3 dingen die hem een goed gevoel gaven.

20. Gedragsexperiment: Uitleg, zelf bedenken en uitvoeren gedragsexperiment.

21. Crisissignaleringsplan: Je cliënt geeft aan waaraan hij merkt dat hij zich goed voelt, onrustig voelt of in een crisis verkeert.

22. Monitor: Hoe gaat het met je?: Aandacht voor gebieden als slapen, stemming, werk en/of studie.

23. Kernkwadrant: Je cliënt denkt na over zijn kernkwaliteiten, valkuilen, allergieën en uitdagingen.

24. Draagkracht, draaglast en gezonde leefstijl: Over hoe een gezonde leefstijl kan helpen bij het verminderen van draaglast en het vergroten van draagkracht.

Wilt u de Toolbox gratis toevoegen aan uw Healthspace? Stuur een mailtje naar sales@karify.com.