Nieuw: ADHD-modules beschikbaar

Logo de Waag

Foto Nannet Buitelaar ontwikkelaar ADHD-modulesTwee ADHD-modules zijn vanaf nu beschikbaar in Karify. De modules zijn inzetbaar voor adolescenten en volwassenen met ADHD. De modules zijn geschreven door Nannet Buitelaar, psychiater en psychotherapeut bij de Waag in Utrecht.

Het gaat om de modules “Heb ik ADHD?” en “Ik heb ADHD en wat nu?”. De modules zijn samen verkrijgbaar tegen een vergoeding van €4,- per afname. Grote GGZ-instellingen kunnen bij interesse contact opnemen voor een aanbod op maat.

Heb ik ADHD?

Dit is een diagnostiekmodule die kan worden ingezet wanneer er een vermoeden is van ADHD bij een cliënt. Er wordt informatie gegeven over ADHD door middel van leesteksten, illustraties en filmpjes. Verder wordt via vragen en invulvelden veel informatie verzameld over de klachten van de cliënt. Aan het einde van de module heeft de behandelaar voldoende informatie om in een aanvullend diagnostisch gesprek, de diagnose ADHD te kunnen stellen.

Ik heb ADHD en wat nu?

Wanneer de diagnose ADHD is gesteld, kan deze module (aanvullend op ‘Heb ik ADHD?’) ingezet worden. In deze vervolgmodule krijgt de cliënt wat uitgebreider uitleg over ADHD en de behandeling. De kernsymptomen, de achtergrond en vele mogelijke problemen in het dagelijks leven met ADHD komen aan bod.

De informatie wordt zowel in leesteksten met vragen aangeboden als middels illustraties en filmfragmenten. Drie verschillende mensen met ADHD, Ronald, Angela en Leander, vertellen (middels filmfragmenten) gedurende de module welke klachten ze hebben door ADHD, wat voor hen de aanleiding was om hulp te zoeken, hoe zij de diagnose hebben ervaren en wat de behandeling voor hen heeft opgeleverd. Ook wordt in deze module informatie over verschillende behandelvormen en over medicatie gegeven. Cliënten kunnen gerichte behandeldoelen formuleren aan de hand van een inventarisatie van hun klachten.

Wilt u gebruik maken van deze modules of wilt u meer informatie? Stuur een mailtje naar sales@karify.com.