Grootste private verslavingszorginstelling in Nederland gaat stapsgewijs blended behandelen

afbeelding solutions

Private verslavingszorginstelling SolutionS start stapsgewijs met blended behandelen van cliënten van het ambulante behandeltraject. De instelling behandelt cliënten online via losse opdrachten.

Het doel daarbij is om cliënten meer regie te geven over hun eigen behandeling. De cliënt kan een hulpverlener snel en veilig een bericht sturen wanneer de cliënt dat nodig heeft.

E-health geeft cliënt verslavingszorg regie over behandeling

De ambulante tak van private verslavingszorginstelling SolutionS behandelt cliënten vanaf nu blended. Naast face-to-face contact maken ze thuis opdrachten die hun behandelaar klaar zet in de online behandelomgeving.

E-health inzetten om de cliënt regie over zijn eigen behandeling te geven past binnen de visie van SolutionS. Via de bibliotheek met onder andere filmpjes verdiepen cliënten zich in de achtergrond van de verslavingsproblematiek. En op momenten dat ze het moeilijk hebben sturen ze een e-mail naar hun behandelaar. Dit geeft cliënten houvast.

Ook geven behandelaren eenvoudig feedback op ingeleverde opdrachten. Doordat alle opdrachten en de feedback bij elkaar staan in het persoonlijke dossier, kan de cliënt alles teruglezen wanneer het hem zelf uitkomt.

Het middelengebruik houdt de cliënt bij in zijn online dagboek. Via een overzichtelijke grafiek krijgt de behandelaar een goed overzicht en speelt daarop in als dat nodig is. Cliënten zijn hierdoor minder afhankelijk van de zorgverlener.

Blended behandelen in stappen

De keus om met losse online opdrachten binnen Karify te starten heeft geresulteerd in een snelle implementatie. Binnen twee maanden is het idee om blended te behandelen uitgewerkt en in no time is de e-health omgeving geïmplementeerd.

Alleen cliënten die niet in de verslavingskliniek zijn opgenomen worden blended behandeld. SolutionS verkent drie maanden hoe zij digitale zorg voor deze cliëntengroep het beste kunnen toepassen. Daarna neemt de instelling verdere stappen.

SolutionS

Private verslavingszorginstelling SolutionS biedt ambulante en klinische verslavingszorg. Cliënten krijgen in twaalf stappen hulp bij een verslaving. SolutionS richt zich met haar behandeling op iedereen die bewust in het leven staat of wil staan.