Stichting Amsterdamse Gezondheidscentra breidt gebruik Karify uit

logo SAG

Stichting Amsterdamse Gezondheidscentra (SAG) biedt haar patiënten e-health en een persoonlijk gezondheidsdossier (PGD) via Karify. Na een succesvolle proefperiode die startte in 2014, wordt het gebruik van Karify dit jaar opgeschaald. De stap vooruit past bij het motto van SAG: ‘De patiënt staat voorop’.

PGD in handen van de patiënt

Patiënten van SAG-locatie Helmerstraat beheren hun eigen dossier en krijgen de mogelijkheid om online zorgdiensten te raadplegen. Een belangrijke dienst is het e-consult met de mogelijkheid om de arts foto’s of films toe te sturen. Daarnaast krijgen patiënten in Karify de beschikking over een bibliotheek op maat, veilige e-mail en behandelmodules voor psychologische en somatische klachten. Het gebruik van deze e-health modules versterkt mede de rol van het PGD.

SAG gaat blended behandelen

Blended behandelen is het combineren van persoonlijke face-to-face hulpverlening met online hulpverlening. Blended zorg is voordelig voor patiënten, omdat zij zelf thuis aan de slag kunnen met hun behandeling op het moment dat zij dat willen, via Karify’s online omgeving. Daarnaast krijgen patiënten inzicht in hun positie in het behandeltraject, en krijgen zij actieve online ondersteuning van de praktijkondersteuners GGZ en somatiek.

Ketenzorg Amsterdam

Bijkomend voordeel voor patiënten is dat zij hun dossier bij doorverwijzing mee kunnen nemen naar andere gezondheidsorganisaties in Amsterdam die tevens Karify gebruiken, zoals de GGZ-instelling Arkin. Patiënten kunnen binnen hun Karify-PGD digitaal navigeren en medische informatie delen tussen de verschillende zorgverleners. Op deze manier vergroot de SAG de mogelijkheid voor zorg over ketens, en versterkt het de samenwerking met GGZ-instellingen.

Stichting Amsterdamse Gezondheidscentra

De Stichting Amsterdamse Gezondheidscentra bestaat uit 15 gezondheidscentra. De centra, die verspreid liggen over Amsterdam, bieden zorg aan zo’n 80.000 patiënten. Bij de SAG-gezondheidscentra werken meer dan 500 zorgverleners, van huisartsen tot fysiotherapeuten en van diëtisten tot wijk- en JGZ-verpleegkundigen.