Nederlandse e-health geschikt voor Duitsland?

logo EUREGIO

Past de Nederlandse visie op e-health bij de geestelijke gezondheidszorg in Duitsland? IPPZ-directeur Joris Moolenaar gaf woensdag 15 april tijdens het EUREGIO-evenement ‘Grensoverschrijdende gezondheidszorg’ in Sanadome Nijmegen een presentatie over deze vraag.

De EUREGIO is een bemiddelende instantie die zich sterk maakt voor het vereenvoudigen van de samenwerking tussen Nederland en Duitsland. Doel van deze samenwerking is het creëren van meerwaarde voor beide landen, onder andere op het gebied van gezondheidszorg.

Joris Moolenaar sprak tijdens het evenement over de praktijk in de geestelijke gezondheidszorg in Nederland. Speerpunt van zijn presentatie was dat de afwisseling van face-to-face communicatie en online communicatie tussen behandelaar en cliënt als standaard moet gelden bij e-health. Aansluitend op de presentatie volgde een levendige discussieronde met de aanwezigen. Daarin werd de voortrekkersrol van Nederland op het gebied van e-health benadrukt en de verwachting uitgesproken dat Nederlandse e-health het ook goed zou doen in Duitsland.

Bekijk hier een video die onderdeel uitmaakte van de presentatie over e-health in de ggz.

Kijk eens verder op deze site voor meer informatie over het online behandelplatform Karify.