Nieuwe rol voor Karify-oprichter Frank Kraaijeveld

Frank Kraaijeveld Karify

Karify-oprichter Frank Kraaijeveld gaat per 1 januari 2018 een nieuwe rol vervullen bij Karify. Volgend jaar treedt Frank terug als directeur en zullen zijn activiteiten een meer adviserend karakter hebben. Medeoprichter Joris Moolenaar (CEO) geeft in samenwerking met Inkie Theus (COO) en Daan Penning de Vries (CTO) vanaf 2018 leiding aan het bedrijf.

Frank gaat zich weer meer richten op inhoudelijke bedrijfsonderdelen zoals onderzoek, kwaliteitsborging, alsmede samenwerking met patiënten, professionals, kenniscentra en netwerkpartners. “Ik blijf intensief betrokken en blijf mij onverminderd inzetten om met Karify technologie en content te ontwikkelen die zowel cliënten als professionals maximaal ondersteunt bij gedragsverandering”, aldus Kraaijeveld.

Frank richtte Karify (destijds IPPZ) op met Joris Moolenaar in 2008 om zorginnovaties te realiseren met behulp van moderne technologie. Uitgangspunt was het blended zorgconcept – dat toen nog niet zo genoemd werd. Frank heeft bijna 10 jaar leiding gegeven en gebouwd aan Karify dat inmiddels bestaat uit een team van 35 medewerkers. Samen werken zij onder andere aan software ontwikkeling, implementatie, psychologische interventies, onderzoek en gebruikersondersteuning. Kraaijeveld beschouwt het als een goed moment om een volgende stap te zetten: “Er staat een bedrijf dat uitstekend is toegerust om de verwachte verdere digitalisering van de zorg te helpen realiseren in de richting van positieve gezondheid voor zoveel mogelijk mensen.”