IPPZ trekt groeikapitaal aan

logo holland venture

Participatiemaatschappijen Holland Venture en Dolfin Capital investeren in IPPZ.

Groeiambities waarmaken

Participatiemaatschappijen Holland Venture en Dolfin Capital investeren in IPPZ. In de visie van IPPZ maakt e-health een optimale balans tussen face-to-face contact en zorg op afstand mogelijk. De investering stelt IPPZ in staat haar groeiambities waar te maken: e-health eenvoudig beschikbaar maken voor elke behandelaar en de patiënt de mogelijkheid geven om zijn eigen zorg te organiseren.

Joris Moolenaar, oprichter en directeur van IPPZ stelt: “Sinds 2009 zijn we bij IPPZ actief met de ontwikkeling van cloud based e-health software voor de gezondheidszorg. We maken een stevige groei door. Ons nieuwe product Karify biedt een online ecosysteem waar behandelaars  en patiënten terecht kunnen voor e-health toepassingen.

Hiermee kan de behandelaar zijn patiëntrelaties beter ondersteunen en de behandeling versterken. Om onze bestaande en nieuwe klanten goed te blijven bedienen zullen we onze organisatie uitbreiden en verder professionaliseren. De betrokkenheid van Holland Venture en Dolfin  Capital stelt ons daartoe in staat. We kijken met veel enthousiasme uit naar de samenwerking met deze nieuwe partners.”

Ewout Prins, managing partner Holland Venture, is enthousiast over de investering: “IPPZ is een innovatieve onderneming met een onderscheidend product.

Ze stelt zorgaanbieders in staat om op een eenvoudige en flexibele wijze blended care programma’s te ontwikkelen en deze te integreren met het zorgproces. Blended care programma’s geven invulling aan twee belangrijke behoeften in de sector: effectiviteit en doelmatigheid. Daarnaast biedt het de zorgconsument meer flexibiliteit in de communicatie met zijn behandelaars. Met deze investering ondersteunen Dolfin Capital en Holland Venture betere zorg tegen lagere kosten.”

Over IPPZ

IPPZ is opgericht in 2009 door Joris Moolenaar en Frank Kraaijeveld vanuit de gedeelde visie dat er een eenvoudige, schaalbare e-health oplossing moet komen voor GGZ-instellingen, ziekenhuizen en huisartsen. De onderneming is gevestigd in Utrecht en heeft 17 medewerkers. IPPZ werkt nauw samen met een groot aantal gerenommeerde GGZ-instellingen en gezondheidscentra, zoals GGZ Centraal, Arkin, Altrecht en Stichting Gezondheidscentra Amsterdam. Met de producten mijnTherapie en Karify stelt IPPZ hen in staat om met e-health behandelingen op een doelmatige wijze effectieve zorg te leveren.