Forensische Zorgspecialist De Waag ontwikkelt minimodules psycho-educatie in Karify

Logo de Waag

De oudste en grootste aanbieder van ambulante forensische expertise De Waag, ontwikkelt 7 minimodules die gebruikt kunnen worden in het e-healthplatform Karify. Het gaat om modules voor psycho-educatie over: autisme spectrum stoornissen (ASS), ADHD, depressie, posttraumatische stressstoornis (PTSS), narcisme, afhankelijke persoonlijkheidsstoornissen (APS) en borderline persoonlijkheidsstoornissen (BPS).

Minimodules

Minimodules hebben maximaal 10 opdrachten. Dit maximum zorgt ervoor dat de opdrachten toegankelijk zijn voor cliënten met complexe stoornissen. De modules richten zich op zelfmanagement en proberen cliënten inzicht te geven in de praktische gevolgen, theoretische informatie en de behandelmogelijkheden van hun stoornis.

Programma Kwaliteit Forensische Zorg

De ontwikkeling vindt plaats naar aanleiding van een concrete vraag van de programmacommissie Kwaliteit Forensische Zorg (KFZ). Het KFZ vroeg een aantal partijen om een bestaande succesvolle e-healthapplicatie op het gebied van psycho-educatie door te ontwikkelen voor toepassing in het forensische zorgveld. Het bijbehorende KFZ-budget werd toegekend aan het De Waag plan voor de ontwikkeling van de mini-modules in Karify.

De Waag

De Waag en IPPZ werken al samen in het eerste e-healthplatform van IPPZ, mijnTherapie. De Waag maakt daarin gebruik van de modules Agressie Regulatie en ADHD. Bij de Waag werken bijna 300 mensen, grotendeels gz-psychologen, psychotherapeuten, klinisch psychologen en psychiaters. Met behandeling, onderzoek en advies tracht De Waag bij te dragen aan een veiliger maatschappij.