Nieuwe multimediale eHealth modules over EPA, resultaat co-creatie

EPA eHealth online module

Karify’s nieuwe modules voor mensen met ernstige psychiatrische aandoeningen (EPA) zijn nu gratis verkrijgbaar in de onze webstore. De online modules zijn ontwikkeld in samenwerking met professionals en ervaringsdeskundigen van Fameus, Mentrum en de afdelingen ACT en FACT van Altrecht. Bij ontwikkeling is veel aandacht besteed aan video-ingrediënten en evidence-based beïnvloedingsstrategieën van deze doelgroep.

Inhoud EPA modules

De content sluit goed aan bij mensen die zelf actief iets willen bijhouden of doen aan de situatie waar ze zich in bevinden. De opdrachten en dagboeken zijn breed inzetbaar en geschikt voor mensen met uiteenlopende psychische kwetsbaarheden. Zoals bij alle Karify modules kunnen professionals ook bij de EPA-modules samenwerken aan een case.

Zinvolle daginvulling

Zorg dat je cliënt op zoek gaat naar mogelijkheden om een bijdrage te leveren aan de maatschappij. Wat kan hij doen voor anderen? Wat geeft hem een positief gevoel? En hoe kan hij zijn leven zinvoller inrichten? Help cliënten die eenzaamheid ervaren of niet weten hoe zij hun dag moeten invullen met deze module. Zorg dat je cliënt weet wat hij wil en zijn eerste stappen in die richting kan zetten.

Signaleringsplan

Dit plan helpt stapsgewijs in kaart te brengen wat een cliënt met psychische kwetsbaarheid nodig heeft om zich goed te (blijven) voelen. Zodra hij merkt dat het minder goed gaat, kan hij het plan erbij pakken en bekijken welke acties hij moet ondernemen om het tij te keren.

Dagboeken en registraties

Deze breed inzetbare registratie-opdrachten behandelen de onderwerpen:

Hoe gaat het met mij?
Stemmingsmeter
Mijn leefstijl
Positief logboek

FACT EPA screenshot

Co-creatie Fameus, Mentrum & Altrecht

De EPA-modules zijn ontwikkeld samen met verschillende professionals en ervaringsdeskundigen bij Fameus, Mentrum en de afdelingen ACT en FACT van Altrecht. Aan de hand van brainstormsessies zijn op de behoeften van cliënten in kaart gebracht vanuit verschillende invalshoeken. Deze behoeften zijn verwerkt in deze nieuwe online EPA-modules.

Gratis aanvragen?

Wil je onze EPA eHealth modules bestellen? Ga naar de Karify Store.

PS. Naar verwachting komen in het najaar nog meer onderdelen over EPA beschikbaar in de Karify Store. Schrijf je hieronder in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.