Beter toegankelijke zorg: Direct vanaf aanmelding toegang tot het cliëntenportaal

Aanmeldfase patient journey cliëntenportaal gebruikersynchronisatie

Wanneer je als organisatie gebruik maakt van digitale hulpmiddelen ter ondersteuning van het zorgtraject, wil je natuurlijk dat je online diensten eenvoudig toegankelijk zijn; voor zowel cliënten als professionals.

Met een gebruikerssynchronisatie is het mogelijk om vanuit bijvoorbeeld het EPD, direct cliënten en medewerkers voor het Karify cliëntenportaal uit te nodigen en deze accounts te beheren.

Cliënten kunnen in het Karify portaal meteen aan de slag met een welkomstmodule, overbruggingszorg of zelfzorg, en hebben direct toegang tot hun dossier. Zo komen zij optimaal voorbereid aan bij je organisatie en overbruggen zij eventuele wachttijd zinvol.

De gebruikerssynchronisatie is een van de integraties met andere ICT-systemen die mogelijk zijn bij Karify.

Voordelen integratie gebruikerssynchronisatie

  • Administratieve handelingen worden geautomatiseerd. Dit bespaart tijd in het administratieproces.
  • De kans op privacy en juridische issues (als gevolg van handmatige invoering van gegevens) wordt geminimaliseerd.
  • En bovendien zorg je dat snel een groot deel van je cliënten en medewerkers toegang heeft tot de online omgeving van je organisatie.

 

Geef alle cliënten dus direct bij aanmelding toegang tot een cliëntenportaal en eHealth modules met een gebruikerssynchronisatie: de start van je online cliëntreis.

Meer weten over eHealth integraties?

U kunt een gebruikerssynchronisatie bijvoorbeeld aanvragen in het kader van de VIPP GGZ regeling. Bekijk ook onze pagina’s over cliëntenportalen en de online cliëntreis. Of neem contact op voor meer informatie.